Múzeumok Éjszakája 2016. június 25.

Múzeumok Éjszakája 2016

A Pásztói Múzeum idén is sikeresen és jelentős érdeklődés mellett rendezte meg a Múzeumok Éjszakáját. A kézműves foglalkozás során számos értékes alkotás született. Külön díjaztuk a vulkánmodelleket. Átadtuk a „Mikro Nógrád, a tudomány is lehet szép” c. időszaki kiállításunkhoz kapcsolódó alkotói pályázat díjait.

Meghallgathattuk Harangi Szabolcs professzor úr lebilincselő stílusú és minden korosztály számára érthető előadását a vulkánok természetéről. A „rejtély a múzeumban” c. játékunk során számos figyelmes és tehetséges „nyomozót” foglalkoztathattunk és az eltűnt múzeumi tárgy is szerencsésen megkerült. Hír János idén Görögország hegyvidékeire kalauzolt bennünket szabadtéri vetített diaképes előadásával.

Az éjszakai túra célpontja a sámsonházai Buda-hegy volt, ahonnan pazar kilátás nyílik Tar, Pásztó, Nagybárkány, Szurdokpüspöki és Jobbágyi irányába.

A tombolasorsolás értékes nyereményekkel jutalmazta a szerencsés nyerteseket köszönhetően szponzoraink önzetlen támogatásának, melyet ezúton is köszönünk.

Líra, Kölcsey Könyvesbolt
Ékszerbolt, Pásztó, Árkádsor
Nyúlcipő divatárubolt
Bambino gyermekdivat
Bon-bon édességbolt
Ózon Étterem és Pizzéria
Éden Ételbár
Mester és Iparcikk bolt
Goods Market
100 Ft-os (Gyenes Péter)
Pocak pékség
Cini Sanyi
Enikő Zöldséges
Percze Péter
Vitamin sarok

 

 

További képek a galériában.