Múzeumpedagógiai foglalkozás

Pedagógusoknak ajánljuk a Pásztói Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásait tanítási órák, napközis foglalkozások, osztálykirándulások, erdei vagy nyári táborok alkalmával!

 

  • Játékos kalandozás a Pásztói Múzeumban – Komplex programcsomag:

A Pásztói Múzeum 7 nagy, állandó kiállítási egységét dolgozzuk fel 7 foglalkozás alkalmával, illetve a foglalkoztató füzet segítségével. A foglalkozások célja, hogy a gyermekek játékosan, a foglalkoztató füzet, játékos feladatok, tevékenységek segítségével fedezzék fel és ismerjék meg a múzeum kiállítási és gyűjteményi anyagát. A foglalkozások témakörei: a ciszterci rend története, a pásztói helytörténet, az oskolamesterek élete, Nógrád megye földtörténetének, az erdeink védett és természetes növényeinek megismertetése, Csohány Kálmán, Rajecky Benjamin, illetve Gaál István életének bemutatása.

A programhoz készült foglalkoztató füzet a Múzeum 7 nagy, állandó kiállítási egységét mutatja be 3 korosztály ( 3-10 év, 10-14 év, 14-18 év) számára.

A foglalkozások időtartama egy óra, előzetes bejelentkezés szükséges!

Előzetes bejelentkezés: 06/32/460-194 telefonszámon vagy a pasztoimuzeum@gmail.com e-mail címen.

Jegyárak:

Múzeumpedagógia foglalkozás díja 500 Ft/ fő/alkalom, amely nem tartalmazza a belépőjegy árát!

A programcsomag ára magában foglalja a múzeumi foglalkoztató füzet és a 7 tematikus foglalkozás díját is.

A diákjegy ára (6-26 évesek) számára 350 Ft, kamarajegy ára diákoknak 250 Ft, amely 1-2 kiállítási egység megtekintése esetén vásárolható meg.

Kérjük, számlaigényét előre jelezze!

Ajánlott korosztály:óvodás, általános iskola 1-8. osztály, középiskola 9-13. osztály

 

Múzeumi tematikus foglalkozások:

A Pásztói Múzeum kiállítási egységeit mutatjuk be rendhagyó tárlatvezetés formájában, mely után játékos, a kreativitásra épülő, az átadott ismeretanyagot rögzítő foglalkozáson vesznek részt a gyermekek.

A foglalkozások időtartama másfél óra, előzetes bejelentkezés szükséges!

Előzetes bejelentkezés: 06/32/460-194 telefonszámon vagy a pasztoimuzeum@gmail.com e-mail címen

Jegyárak:

Múzeumpedagógia foglalkozásaink díja 300 Ft/ fő, amely nem tartalmazza a belépőjegy árát!

A diákjegy ára (6-26 évesek) számára 350 Ft, kamarajegy ára diákoknak 250 Ft, amely 1-2 kiállítási egység megtekintése esetén vásárolható meg.

Kérjük, számlaigényét előre jelezze!

Ajánlott korosztály:óvodás, általános iskola 1-4. osztály

 

Választható foglalkozások:

  • Ismerkedjünk meg a ciszterekkel!

Kiállítási egység:„A ciszterci rend története a középkorban” című állandó kiállítás

A foglalkozás során megismerkedünk a ciszterci szerzetesekkel, az életmódjukkal, hitvallásukkal, iniciálét, rózsaablakot, szerzetes-bábokat készítünk különféle technikákkal.

  • Barangolás Pásztón

Kiállítási egység:„Pásztói évszázadok” című állandó kiállítás, középkori Romkert

Pásztó város történelmével, kiemelkedő személyiségeivel és eseményeivel ismertetjük meg a gyermekeket, készítünk zászlót, címereket, „régi” pénzérmékről dörzslenyomatot, templom és udvarház makettet.

  • Gyerünk az Oskolába!

Kiállítási egység:Oskolamester háza

A foglalkozás során kiderül, hogy ki volt az oskolamester, hogyan élt, milyen volt a középkorban a tanítás és mivel játszottak régen a gyerekek, készítünk termés-, illetve homokképet, régi gyermekjátékokat, rózsaablakot, “Oskolaház makettet”. Feladatlap segítségével méricskélünk, kívülről-belülről megvizsgáljuk a házat.

  • Évmilliók üzenete kicsiknek

Kiállítási egység:„Évmilliók üzenete Nógrádban” című állandó kiállítás

A foglalkozás során megtudjuk, hogy melyek Nógrád megye védett és természeti értékei, mik azok a fosszíliák, milyen állatok éltek régen, kőzetekkel, ásványokkal ismerkedünk, ősmaradványokat, ősállatokat, vulkánt készítünk.

  • Rajeczky Benjamin – Béni bácsi élete

Kiállítási egység: Rajecky Benjamin emlékszoba

A foglalkozás során a világhírű zenetudós, az utolsó cisztercita perjel életét, munkásságát, a gregorián zenét fedezzük fel.

  • Egy grafikus élete – Csohány Kálmán élete

Kiállítási egység: Csohány Kálmán Galéria

A foglalkozás során Csohány Kálmán életével, munkásságával ismerkedünk meg, különféle, érdekes technikával készítünk alkotásokat.

 

Múzeumi órák:

A Pásztói Múzeum három nagy kiállítási és gyűjteményi egységéhez kapcsolódva tartunk múzeumi órákat általános iskolás és középiskolás osztályok, csoportok részére. A rendhagyó tárlatvezetés után játékos, a kreativitásra épülő, a gondolkodást serkentő, az átadott ismeretanyagot rögzítő órán vesznek részt a diákok.

A foglalkozások időtartama 60 perc, előzetes bejelentkezés szükséges!

Előzetes bejelentkezés: 06/32/460-194 telefonszámon vagy a pasztoimuzeum@gmail.com e-mail címen.

Jegyárak:

Múzeumpedagógia foglalkozásaink díja 300 Ft/ fő, amely nem tartalmazza a belépőjegy árát!

A diákjegy ára (6-26 évesek) számára 350 Ft, kamarajegy ára diákoknak 250 Ft, amely 1-2 kiállítási egység megtekintése esetén vásárolható meg.

Kérjük, számlaigényét előre jelezze!

Ajánlott korosztály:általános iskola 5-8. osztály, középiskola 9-13. osztály

 

Választható foglalkozások:

  • Barangolások a történelmi Pásztón!

Kiállítási egység: Oskolamester háza, középkori Romkert, „A ciszterci rend története a középkorban”, illetve a „Pásztói évszázadok” című kiállítások

A Pásztói Múzeumhoz tartozó Oskolamester háza bemutatja a háromosztatú parasztházak jellegzetességeit, a középkori életet és oktatást, a foglalkozás során megismerkedünk a város történelmével, a kiemelkedő történelmi eseményekkel és személyekkel, a ciszterci renddel és a szerzetesek életével.

  • Természettudományos barangolások Pásztón és környékén!

Kiállítási egység:„Évmilliók üzenete Nógrádban” című megyei természettudományi kiállítás és a „Fűtől-fáig” című fotókiállítás

A Pásztói Múzeum nagy természettudományi kiállítási egységét mutatjuk be rendhagyó tárlatvezetés formájában. Az óra folyamán megtudjuk, hogy melyek Nógrád megye védett, természeti értékei, mik azok a fosszíliák, milyen állatok éltek régen, kőzetekkel, ásványokkal ismerkedünk, megnézzük hogyan változott a környezetünk az évmilliók alatt, melyek a földtörténeti korok.

  • Művészeti barangolás a műemléki övezetben!

Kiállítási egység:Csohány Kálmán Galéria, Szent Lőrinc plébániatemplom, középkori Romkert

A Múzeumhoz tartozó Csohány Kálmán Galéria és képzőművészeti időszaki kiállítások segítségével tartunk a képzőművészet, művészettörténet témakörökhöz kapcsolódó órákat. A műemléki övezet és plébániatemplom segítségével ismerkedünk a különféle korszakokkal és jellemzőikkel, kreatív technikákkal készítünk képzőművészeti alkotásokat.

Kategória: Múzeumpedagógiai foglalkozások | A közvetlen link.