Okinawa Mi Amor

A koronavírus járvány miatt, 2020. március 1-től Pásztói Múzeum is csatlakozott azokhoz az intézményekhez, akik támogatják a digitális oktatást.

Ennek következtében, a Magyar Természettudományi Múzeum vándorkiállításának, Dr. Korsós Zoltán, egyetemi docens fotókiállításának – Okinawa Mi Amor címmel – rendhagyó megnyitója is online történt.

A kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásokból 5-10 perces videókkal készültünk minden héten.

Tematikusan csoportosítottuk a kiállított képeket, így 8 db jól elkülönülő, online foglalkozást adtunk közre különböző közösségi oldalakon és a Pásztói Múzeum honlapján. Bemutatásra került Okinawa sziget általános földrajza, a természeti értékei, kulturális műemlékei, hagyományos épületei, tradicionális zenéi és hangszerei, állatvilága, népviselete és gasztronómiai jellemzői. A kisfilmeket a témához kapcsolódó kísérletek követték, majd az előzőleg kiírt és a gyerekek által beküldött fényképek kerültek bemutatásra. A múzeumok koronavírus-járvány utáni újranyitását követően, az Okinawa Mi Amor időszaki kiállításra egy számunkra is teljesen új programmal vártuk a gyerekeket, a szabaduló kiállítással. Mivel a tárlathoz kapcsolódó foglalkozásokat virtuális térben már ismertettük, ezért arra gondoltunk, hogy a már látott információkat egy csapatjáték keretében a diákok dolgozzák fel. A múzeumunkat meglátogatott osztályok egy háttértörténet felvázolása után különböző feladatok megoldásával tudtak előre haladni a kiállításon. A feladatokat akkor tudták sikeresen végrehajtani, ha előzőleg látták a feltöltött videóinkat.

Az Okinawa Mi Amor időszaki kiállítás 2020. november 10-ig volt megtekinthető a Pásztói Múzeumban.

Csákiné Dobos Laura

Kategória: Időszaki kiállítások | A közvetlen link.